La tardor a Marimurtra

L’esperit de la tardor s’apodera de Marimurtra amb colors terrosos, ataronjats i vermellosos. Algunes espècies destaquen sobre la resta en aquesta estació de l’any.
Un jardí botànic és un museu viu, que es transforma amb cada estació, i la tardor, és una de les més especials. La transformació de les espècies forma part del seu cicle vital, i veure el procés de canvi d’una espècie a través de les estacions és una experiència molt recomanable i enriquidora. A continuació us presentem algunes de les espècies més destacades d’aquesta tardor.
La Cycas revoluta és una espècie conífera molt majestuosa. Sabíeu que els cicadalas són un dels grups de plantes més antics de la Terra? Es calcula que ja existien en l’època dels dinosaures. Dins d’aquest conus femení s’hi amaguen les llavors de la planta. Vigileu amb les seves fulles, si us acosteu massa, us punxareu!

Murtra (Myrthus communis)La murtra (Myrthus communis) i el cirerer d’arboç (Arbutus unedo) estan esplèndids amb els seus fruits. A Marimurtra, veure els fruits d’aquestes dues espècies és un clar símbol que la tardor ja ha arribat. Ambdós fruits són comestibles, però vigileu amb els de l’arboç, diuen que si en menges molts et pots embriagar!
Sabíeu que la murtra és l’espècie que dóna nom al jardí botànic de la Costa Brava?

Protea neriifoliaUna de les floracions més destacades d’aquest mes és la de la Protea neriifolia. Molt característica pels pèls que té als extrems dels seus pètals. Aquesta meravellosa flor, s’utilitza per a complementar rams de núvia, ja que aporta molta personalitat.

Finalment, la tardor és l’època d’inici en què moltes espècies de palmeres fan els seus fruits. Si passegeu per Marimurtra i sentiu una olor molt dolça, de ben segur es tractarà d’una pila de fruits que han caigut de la palmera. N’hi ha de diferents sabors i colors, tots ells vesteixen el Jardí de tardor.