Augmenta la col·lecció de cicadals de Marimurtra

El Jardí Botànic Marimurtra amplia la seva col·lecció de cicadals gràcies als col·laboradors Javier Garcia Pua i Simon Lavaud

L’intercanvi recentment realitzat amb Javier Garcia Pua ha oferit a Marimurtra l’oportunitat d’adquirir un exemplar molt valuós per la col·lecció de cicadals del Jardí. Es va intercanviar un híbrid de Jubaea chilensis i Butia odorata per un Encephalartos lebomboensis. Aquest exemplar és originari del Sud-Àfrica, com la majoria de cicadals.
Aquesta espècie està en perill d’extinció, té un al risc de desaparèixer en el seu estat salvatge.

També es van adquirir dos exemplars de Dioon merolae i un Macrozamia mountperriensis. Amb l’ajuda de Simon Lavaud, especialista en cicadals, s’han plantat aquests exemplars a diferents zones estratègiques del Jardí.

El Dioon merolae també es troba en perill d’extinció. Els dos exemplars del Jardí són relativament joves, s’han trobat exemplars de més de 500 anys. Es pot determinar la seva edat segons la longitud de la seva tija. Quan floreixin, es podrà determinar el sexe de la planta. Aquest gènere fa una floració conífera i en funció d’aquesta es pot determinar el seu sexe.

Aquestes espècies donen valor a la col·lecció de cicadals, que cada vegada compta a un número més variat i extens d’espècies, amb l’objectiu de garantir a supervivència d’aquest gènere, on gran part de les seves espècies es troben en perill d’extinció, i també de convertir-se en una de les col·leccions més importants d’Europa de cicadals. L’adquisició d’aquestes exemplars s’inclouen dins el pressupost que s’inverteix cada any en l’adquisició de planta per a la col·lecció de cicadals.