La floració més esperada de Marimurtra, el Drosanthemum floribundum

El Drossanthemum floribundum tenyeix de rosa les Escales d’Epicur del jardí botànic de la Costa Brava

Les Escales d’Epicur són una de les construccions més significatives de Marimurtra, tant per la seva majestuositat com pel seu color durant unes poques setmanes de la primavera.
Aquests 81 esglaons estan estructurats en 9 nivells diferents de 9 esglaons cadascun. Els blocs de rocalla dels seus laterals estan coberts amb l’espècie Drossanthemum floribundum, comunament emprada en jardineria com a entapissant. També coneguda amb el nom comú flor de migdia o cabellera de la reina, és una espècie característica per la multitud de flors rosades que obté durant la seva efímera floració.
Escales Epicur Marimurtra
Reben el nom comú de flor de migdia, ja que requereixen molta llum solar per obrir-se. Per això, els dies assolellats són idonis per gaudir d’aquesta espècie, i sobretot quan el sol es troba en la seva posició més perpendicular amb la Terra, al migdia. En els dies ennuvolats i plujosos les seves flors romanen tancades. També reben el nom de cabellera de la reina per la seva abundant floració, motiu pel qual també s’anomenen científicament floribundum, que en llatí significa ‘amb moltes flors’.
Les seves fulles estan recobertes de cèl·lules d’aigua i això fa que semblin acabades de regar, les flors són d’un color rosa pàl·lid i malauradament la seva floració dura aproximadament 3 setmanes, entre el març i el juny. A més, són una gran font de recol·lecció de pol·len per les abelles pol·linitzadores del Jardí.
Drosanthemum Marimurtra
Aquestes flors de color rosades, aporten un toc molt particular al paisatge de Marimurtra durant la primavera, convertint-se així en una de les imatges més representatives del jardí botànic de la Costa Brava.
A més, a part del contingut botànic d’aquesta espècie, les Escales d’Epicur són el punt de partida d’una promesa d’amor entre dues persones. Al Jardí Botànic Marimurtra s’hi realitzen casaments, i l’espectacular baixada de la núvia es dur a terme en aquestes majestuoses escales. Es tracta d’un moment únic i l’inici del camí cap a l’exclusiva cerimònia al Templet de Linné.